Skip to content
By using the website you agree with our cookies policy.

Budoucnost Smíchova ve virtuální realitě. Přijďte se do CAMPu projít po nové čtvrti

Architecture 20. 11. 2017

Smíchov City - procházka po bulváru pražské čtvrti

Unikátní možnost projít si zatím neexistující část Smíchova nabídne od 21. listopadu pražské Centrum architektury a městského plánování (CAMP) v areálu Emauzského kláštera. Budoucí podoba nové čtvrti Smíchov City si návštěvníci prohlédnou díky virtuální realitě. Součástí výstavy „Smíchov: Od nádraží k nové čtvrti“ je i podrobný model projektu v měřítku 1:500. Návštěvníci uvidí rozložení ulic, domů a parků a dozví se více o řešení dopravní situace.

Výstava a náš virtuální boulevard

Výstava představí jak historický kontext, do kterého nová zástavba vstupuje, tak konkrétní podobu budoucí čtvrti. Návštěvníci se tak mohou seznámit s urbanistickým a architektonickým návrhem čtvrti, ale i s řešením dopravy či škol a parků. Součástí expozice jsou fyzické modely nové čtvrti i jejího okolí. Díky nejnovějším technologiím budou mít návštěvníci možnost navštívit Smíchov City také skrze procházku s brýlemi ve virtuální realitě. V rámci výstavy bude realizován bohatý doprovodný program včetně pravidelných komentovaných prohlídek.

Benefit v prezentování za pomocí virtuální reality

Participace občanů na projektu stále probíhá a už nyní má své výsledky: „Z diskuze s obyvateli Smíchova vyplynulo, že by občané v nové čtvrti uvítali podélný park místo chystaného bulváru, a tuto změnu jsme do projektu zapracovali. Parkem se díky virtuální realitě na výstavě v CAMPu mohou obyvatelé projít již nyní,“ říká Leoš Anderle, výkonný ředitel společností Sekyra Group.

Nejen virtuální realita

Smíchov City bude po dokončení výstavby nabízet byty pro 3 300 obyvatel a 9 000 pracovních míst. Rozmanitý neunifikovaný vzhled nové čtvrti počítá se zelení, možnostmi klidného posezení, obchody, kavárnami a restauracemi. Na aktuálně konané výstavě v CAMP máte možnost si prohlédnout nejen model celé čtvrti a naše vizualizace, ale také si novou čtvrť projít v naší virtuální realitě.


Odkaz na media a celý článek: IPR Praha, Design mag


More from Architecture

All articles