Skip to content
By using the website you agree with our cookies policy.

Developer YIT hlásí, že si lze byty nově prohlédnout ve virtuální realitě

Architecture 13. 4. 2019

Jak najít byt snů pomocí virtuální reality?

Projekt Allto Cibulka

"Aby YIT zákazníkům volbu co nejvíce ulehčili, budou si moct vybrané byty prohlédnout pomocí virtuální reality. V ní mohou snadno podle svých preferencí měnit barevnost podlah, dlažeb, obkladů, dveřních zárubní i typy např. sanitárního vybavení. Na vlastní oči tak v konkrétním prostoru uvidí, jak bude jejich nový domov vypadat,“ uvádí Dana Bartoňová, obchodní ředitelka YIT Stavo, a dodává: „Nabídku bytů v této atraktivní lokalitě Prahy 5 navíc do budoucna plánujeme rozšířit. Nedaleko novostavby totiž v rámci přestavby původní industriální budovy Meopta vytvoříme dnes tak oblíbené bydlení loftového typu.“


VR Parvi Cibulka

Přestože virtuální realita primárně slouží pro zábavu, hlavně pro hraní počítačových her, přinesla obrovské možnosti využití také při prodeji nemovitostí. Ačkoliv projekt ještě nestojí, zájemci mají příležitost si o novém bytě udělat obrázek a nekupovat tak zajíce v pytli. Přímo v kanceláři YIT mohou prostřednictvím speciálních brýlí procházet jednotlivé pokoje v typově vybraných bytech v aktuálních projektech Aalto Cibulka a Ranta Barrandov i v připravovaném projektu Parvi Cibulka. Udělají si představu o dispozicích a velikosti místností a prohlédnou si i výhledy z oken. Toto virtuální prostředí jim umožní měnit také samotný vzhled bytu jako jsou například podlahy a dveře, v koupelnách potom obklady, dlažba a sanita. Nezůstalo však jen u interiéru: při prohlídce lze nahlédnout i do okolí – do parku se zelení, jež obklopuje projekty.

„Taková služba ušetří desítky hodin času, ale hlavně poskytne dokonalý obraz bydlení, které si klient navrhl podle svých představ. Není divu, že je virtuální realita při prodeji bytů stále populárnější. Na nedávném veletrhu For Habitat si ji návštěvníci na našem stánku mohli vyzkoušet a byl o ni obrovský zájem,“ dodává Dana Bartoňová.


Odkaz na media a celý článek: TV Bydlení, TZB-info


More from Architecture

All articles